Framsida       Brandstation       Händelser       Bilar       Kontakter       Länkar       Ungdomar      VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2004


Ungdomsavdelningen har år 2004 bestått av 16 ungdomar, av dem 12 pojkar och 4 flickor.

Ungdomsavdelningen har samlats 27 gånger av de har 2 varit tävlingar i vilka ungdomarna har fått en andra och en tredje placering, ungdomsavdelningen deltog också i MNB:s samövning för ungdomar som var i Bobäck. Ungdomarna har övat bl.a första hjälp, klareringar samt släckningsparets funktion i klareringarna.

Ungdomsavdelningen deltog i FSB:s läger 12.6-18.6 2004 på Eckerö, Åland. Med på lägret var 8 ungdomar som alla deltog i kurser, i Grundkurs1 4st, Grundkurs3 2st, Utbildarkurs 2st. På lägret deltog ungdomarna i pyttsprute slangstafett och laget under 13år placerade sig på en sjunde plats, laget under 16år placerade sig på en sextonde plats. Ungdomarna deltog också i frågesport och kom där in på en 13 plats. Dessa två tävlingar var FSB:s förbundsmästerskap.

Några av ungdomarna var också med i MNB JR lag som deltog i lägerolympiaden där de placerade sig som tionde, mera nämnvärt är att Kylmälä FBK:s alla ungdomsledare som var på lägret deltog också i MNB:s ledarlag som i lägerolympiaden tog en överlägsen vinst.

Ungdomsavdelningen hade årsavslutning och prisutdelning 18.12 2004 och som ungdomarna själv hade önskat så tittade de på videofilm och åt godis. Ungdomarnas vandringspokal fick år 2004 John Wirtanen.

Alla 16år fyllda ungdomar(5st) deltog också i släckningsmannakurs 1 och 2 och deltar också i alarmavdelningens övningar, alla klarade släckningsmannakursen och tituleras därmed som yngre släckningsmän. Av kursdeltagarna fungerar Rickhard Böckerman i fortsättningen som ungdomsavdelningens utbildare och Anton Sederholm som hjälputbildare, båda har genomgått utdildarkursen.