Kylmälä FBK:s ungdomar övar på torsdagar klockan 17:30.Det finns säkert många frågor on brandkårens ungdomsavdelning och dess verksamhet. Läs vidare så kanske du hittar svar på det du undrar över.


Vem kan komma med ?

Till brandkårens ungdomsavdelning slipper pojkar och flickor i åldern 10 16 år. När man fyllt 16 så slipper man med på alarmavdelningens övningar och kan börja gå kurser som hör till Frivilliga Brandkårernas grundutbildning bl.a. släckningsmannakurs, kurs i räddningsarbete, brandkårernas första hjälp m.m m.m. När man fyller 18 år får man delta i brandkårens utryckningar.

Vad kostar det ?

Det kostar ingenting att vara med i brandkårens ungdomsavdelning. Undantag är resor/utflykter/läger...... då kan man behöva lite fickpengar. All utrustning och kläder som man behöver på övningarna får man av brandkåren.


Vad lär man sig ?

Brandkårens ungdomar övar samma saker som alarmavdelningen men  övningarna är mycket lättare. Man lär sig att släcka, första hjälp m.m m.m. Fast det är allvarliga saker som man övar sig så genomförs övningarna "med lek". Efter hand som ungdomarna lär sig olika saker så blir det svårare övningar.
Ungdomarna får i ett tidigt skede mera ansvar för sin utrustning o.s.v.


Fullt allvar.....men roligt !

Fast de tär allvarliga saker man övar så finns det alltid humor med och alla har roligt på övningarna. Vi deltar också i olika tävlingar för brandkårsungdomar och åker på läger. Tävlingar och läger ordnas av MNB och FSB. MNB:s läger är veckoslutläger och FSB:s läger pågår en vecka.

FSB = Finlands Svenska Brandvärnsförbund

MNB = Mellersta Nylands Brandvärnsförbund


Hur slipper man med ?

Om du vill vara med i brandkårens ungdomsavdelning, så är det bara att kontakta Ungdomsavdelningens chef Mikael Martelin,,tel. 040-707 5523 ( bäst efter 16:00)  eller med e-mail:m.m@kolumbus.fi


FSB= Finlands Svenska Brandvärnsförbund

MNB= Mellersta Nylands Brandvärnsförbund


Länkar

bilder: FSB-mästerskap för ungdomar 2006

bilder: MNB vintertävling 2006