Kylmälä VPK:n nuoriso-osasto harjoittelee maanantaisin kello 18:00.
On varmaan paljon kysymyksiä palokunnan nuoriso-osaston toiminnasta, joten seuraavassa lyhyesti toiminnasta.


Kuka pääsee mukaan?

Palokunnan nuoriso-osaston toimintaan ja harjoituksiin voi osallistua 10-16 vuotiaat pojat ja tytöt. Täytettyään 16 vuotta pääsee mukaan hälytysosaston harjoituksiin sekä pääsee vapaaehtoisen palokunnan kursseille m.m sammutustyökurssi, pelastustyökurssi, ensiapukurssi y.m y.m. Kun täyttää 18 vuotta pääsee mukaan palokunnan hälytyksiin.


Mitä mukanaolo maksaa?

Osallistuminen palokunnan nuoriso-osaston toimintaan on ilmaista. Poikkuksena matkat/retket/leirit…silloin voi tarvita vähän taskurahaa. Varusteet harjoituksiin saa palokunnalta.


Mitä harjoitellaan?

Palokuntanuoret harjoittelevat samoja asioita kuin hälytysosasto….sammutusta, ensiapua y.m y.m, mutta harjoitukset toteutetaan kevyemmin ja mukana on myös vähän leikkimieltä , vaikka asiat mitä harjoitellaan ovat kuitenkin vakavia asioita. Nuorille annetaan jo aikaisessa vaiheessa vastuuta varustuksista j.n.e.


Onko meillä hauskaa?

Vaikka kyseessä on vakavia asioita mukana on aina ripaus huumoria ja kaikilla on harjoituksissa hauskaa. Harjoittelemme ja osallistumme erilaisiin palokuntakilpailuihin……kilpailut ovat sitten jo ”totista touhua”….kilpailuissa kun on kyse voittamisesta. Palokuntanuoret osallistuvat myös FSB:n ja MNB:n kesäleireille joilla on nuorille tarkoitettuja kursseja. FSB:n kursseille osallistuu palokuntanuoria koko suomesta ja leirin kesto on yksi viikko. MNB:n leirin palokuntanuoret ovat Keski-Uudenmaan alueelta ja leiri on viikonloppuleiri. Leireillä on koulutusta molemmilla kielillä(suomi ja ruotsi).


Miten pääsee mukaan?

Jos haluat mukaan niin ota yhteyttä nuoriso-osaston johtajaan Anette Kaukonen puh: 040-564 6666 tai sähköpostilla anette89_(ät)hotmail.com


FSB= Finlands Svenska Brandvärnsförbund

MNB= Mellersta Nylands Brandvärnsförbund


Linkkejä

kuvia: FSB-mestaruuskisat nuorisolle 2006

kuvia: MNB talvikilpailu 2006

Toimintakertomus 2004